Colectiva «40 Anys d’Agora 3» (junio-agosto de 2012)

[easyrotator]erc_65_1342199927[/easyrotator]

Exposición de los meses de junio, julio y agosto de 2012

AGORA 3 homenajea a todos sus artistas, escritores, críticos de arte, clientes, gracias a los cuales aún estamos aquí. Ellos son los que con sus obras, escritos e interés por el arte han hecho que Agora 3 pudiera seguir mostrando su arte a lo largo de estos años. Gracias. (AGORA 3)

 

«La història cultural de Sitges dels anys sentanta ença viu un dels seus capítols més esplendorosos amb la galeria Àgora 3. Oberta ara fans quaranta anys, per Àgora 3 han passat la major part dels artistes figuratius contemporanis de la segona meitat del segle XX així com d’altres que havien iniciat la seva activitat al llarg dels anys trenta i que gràcies a Àgora 3 han retrobat el seu lloc en el panorama de la pintura actual. El catàleg d’Agora 3 compta amb una llarga llista d’artistes i crítics d’art que palesa l’evolució dels llenguatges plàstics al llarg del segle vint.

Cal remarcar que Àgora 3 ha estat i sequiex essent un exemple per la seva voluntat de contribuir a la dinamització de la vida artística sitgetana i per la seva actitud de generosa i desinteressada col-llaboració amb l’administració pública local per tal de sumar esforços en la promoció i difusió de les arts.

En aquesta primera dècada del segle XXI Àgora 3 és un referent inquestinable de la cultura viva i activa de Sitgers. per molt anys ho continui essent.»

(Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges-Museus de Sitges)

 

«Àngels, fa mes de cinquanta anys que tenim relació, de aquell tems, en que jo estava a la Sala Pares, mes tard, a en la Sala Vayreda,relacions professionals, comerç d’obres d’art,molt especialment artistes del nostre moment, amb seu art, al costat d’ells, amb els seus intens de creació i d’expressió, tot ple de dubtes, fracassos,i finalment encerts, una tasca tan per ells com, per nosaltres, difil·la, i dura, amb el suport d’uns actes de decisió, i de fe.

Al final de tot ens ha quedat, una entranyable amistat intima, de comprensió i respecte que tindrem per tots els anys.»

(Raimond Maragall, Barcelona, 2012)

«L’actual mostra que presenta la Galeria Agora 3 de Sitges te uns valors que van mes enllà de les obres que es presenten. La mostra commemora els quaranta anys de la seva inauguració. Pero aquesta exposició, nosaltres l’hem d’entendre en tota la seva dimensió. Ja diu Vinyet Panyella que Agora 3 es una fita en la historia cultural de Sitges, des del juny del 1972, en que va fundar-la Angels Pi, que seguéis dirigint-la. Quaranta anys en que des d’aquest espai privilegiat del Passeig de Ribera, a tocar del nucli històric de la villa, s’ha consolidat com sintetitzadora del món plástic sitgetà i com impulsora de contraposició d’idees i opinions.(…)

Cal anar a veure aquesta mostra singular del quaranté aniversari d’Agora 3. Per les obres que presenta, ès ben cert. Pero cal anar-hi com qui visita un lloc de culte, un espai on personatges  i peces singulars s’han entrecreuat al llarg del temps establint una galeria única. «

(Francesc Miralles, «L’actual mostra que a la galeria Àgora», article complet a l’Eco de Sitges, 31 d’agost de 2012)