Homenatge Ignasi Mundó_ 09.2018

HOMENATGE A IGNASI MUNDÓ

31.08 – 16.09

Homenatge a Ignasi Mundó exposarà quadres significatius de la trajectòria del pintor de Barcelona. Colorista, expressionista i amb afany de retratar paisatges i entorns reals.

Ignasi Mundó i Marcet, Barcelona 1918 – 2012
Joaquim Mir, amic dels Mundó, li influeix de petit per fer-se pintor. Al 1946 guanya una beca del Cercle Maillol per estudiar a París on coneix G. Braque i conviu amb altres pintors de diferents països i fa bones amistats. Aprofundeix en Cézanne i Kokoshka, dos pintors pels qui sent molta admiració. Participa en una exposició col·lectiva 7 Peintres et Sculpteurs, a París i a Mónaco. Torna sovint a París on hi té bons amics. El Govern Francès li compra un quadre i l’Estat Francès l’anomena Membre Associé de la Societé Nationale des Beaux Arts. Des de 1966 exposa cada dos anys a la Sala Parés de Barcelona i a la galeria Cisne de Madrid. El 1977 participa en exposicions col·lectives a Zurich, a Berna a Basilea a París i a Grenoble. Un canal de TV del Japó li compra un lot de quadres per a un programa sobre la pintura contemporània a l’Estat Espanyol. Molts dels seus quadres són paisatges urbans, escenes quotidianes, qualsevol tema que es té a mà, també nombrosos retrats de personalitats del món de l’art i de la cultura coneguts durant la seva vida: J. Pla, Emil Mounier, Pere Calders, X. Montsalvatge, entre molts altres.

1951 Premi a l’Exposició Municipal de Tardor, a Barcelona
1958 la Direction Generale des Beaux Arts de França, a través de l’Institut Francès, li concedeix la Medalla Cézanne, és l’únic pintor de l’Estat espanyol que l’ha rebuda
1959 Medalla d’argent del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Balears
1962 Premi Ciutat de Terrassa
1966 Premi Ciutat de Barcelona
1955 Premi de la Bienal Iberoamericana de Arte
1967 Premi Sant Jordi de la Diputació de Barcelona
1967 Primer Premi de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar
1971 Medalla Joan Cortés a Sant Pol de Mar